Μπορούμε να δώσουμε έναν στατικό ορισμό για μια τόσο δυναμική υπηρεσία;

Βελτιώσεις και διαφοροποιήσεις γίνονται καθημερινά στο SEO και τις μηχανές αναζήτησης.

Η "στροφή" και ο αναπροσδιορισμός του SEO, είναι γεγονός.

Με το πέρασμα των χρόνων, οι ανάγκες του διαφοροποιούνται συνεχώς.

Παλαιότερα, γινόταν αποκλειστικά για τις μηχανών αναζήτησης. Σήμερα, γίνεται για την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη (UX - User Experience).

Η εξέλιξη στην ομάδα του SEO

Σε συνέχεια των άρθρων για τις καταιγιστικές αλλαγές στο SEO των ιστοσελίδων (Οι εξελίξεις στο "εσωτερικό" SEO,  Τα νέα δεδομένα του "εξωτερικού" SEO), σας παρουσιάζουμε τα νέα χαρακτηριστικά της ομάδας του SEO:

Το Search Engine Optimization (SEO) είναι μια απόλυτα δυναμική υπηρεσία προώθησης ιστοσελίδας. Η υπηρεσία SEO διαφοροποιείται διαρκώς και εξελίσσεται, σύμφωνα με τις ανάγκες των χρηστών του Διαδικτύου και όχι σύμφωνα με τις ανάγκες των μηχανών αναζήτησης όπως γινόταν κάποτε.

Ο αλγόριθμος της Google αλλάζει διαρκώς, έως ότου να βελτιωθεί πρώτον η εμπειρία χρήστη και δεύτερων, να αποφευχθούν οι κακοήθεις τεχνικές προώθησης, το γνωστό Black hat SEO.

Όπως είναι φυσικό, σημαντικές αλλαγές έχουν επέλθει και στις ειδικότητες που απαρτίζουν την ομάδα του SEO. Ο ανθρωποκεντρικός προσανατολισμός του SEO, έχει δημιουργήσει την ανάγκη νέων τεχνικών που θα μπορούν να καλύψουν τις πολύπλευρες ανάγκες του SEO και επομένως την ικανοποίηση του χρήστη/επισκέπτη της ιστοσελίδας.

Όλες αυτές οι αλλαγές λοιπόν στον αλγόριθμό της Google, έχουν στόχο την πάταξη του Black Hat SEO, την βελτιστοποίηση της εμπειρίας των χρηστών/επισκεπτών των ιστοσελίδων και την ανάδειξη μόνο ποιοτικών ιστοσελίδων.

Είναι πλέον γνωστό ότι η Google αλλάζει διαρκώς και βελτιώνει τα κριτήρια της για την κατάταξη των ιστοσελίδων στα αποτελέσματα της.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται αλλαγές στον αλγόριθμό της Google. Οι αλλαγές αυτές, φέρνουν τα πάνω-κάτω στις κατατάξεις και επηρεάζουν στην κατάταξη των ιστοσελίδων ή ακόμα και αν θα καταγραφούν στην... "black list" των αποτελεσμάτων της.

 

Μήπως έχετε παρατηρήσει τα ζώα που συμβολίζουν τις ενημερώσεις του αλγορίθμου της Google;

Υποκατηγορίες

Please publish modules in offcanvas position.