Οι σημαντικότερες αναβαθμίσεις της GOOGLE & τα νέα δεδομένα (μέρος 4ο)

Όλες αυτές οι αλλαγές λοιπόν στον αλγόριθμό της Google, έχουν στόχο την πάταξη του Black Hat SEO, την βελτιστοποίηση της εμπειρίας των χρηστών/επισκεπτών των ιστοσελίδων και την ανάδειξη μόνο ποιοτικών ιστοσελίδων.

Είναι πλέον γνωστό ότι η Google αλλάζει διαρκώς και βελτιώνει τα κριτήρια της για την κατάταξη των ιστοσελίδων στα αποτελέσματα της.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται αλλαγές στον αλγόριθμό της Google. Οι αλλαγές αυτές, φέρνουν τα πάνω-κάτω στις κατατάξεις και επηρεάζουν στην κατάταξη των ιστοσελίδων ή ακόμα και αν θα καταγραφούν στην... "black list" των αποτελεσμάτων της.

 

Μήπως έχετε παρατηρήσει τα ζώα που συμβολίζουν τις ενημερώσεις του αλγορίθμου της Google;

 

Πιγκουίνος, πάντα, ζέβρα κλπ.  Τα σύμβολα των εκάστοτε αλλαγών στον αλγόριθμο της Google είναι ασπρόμαυρα ζώα, για να αναδείξουν ότι μόνο δύο είναι οι δρόμοι για το SEO: Το άσπρο χρώμα υποδεικνύει τις ορθές πρακτικές προώθησης, ενώ το μαύρο χρώμα, υποδεικνύει το λεγόμενο Black Hat SEO, δηλαδή, τις κακοήθεις τεχνικές προώθησης.

Η μεγαλύτερη αλλαγή στον αλγόριθμο της Google, έγινε το Σεπτέμβριο του 2013, όπου η Google ανακοίνωσε ότι ολόκληρος ο κώδικάς της, ξαναγράφηκε εκ του μηδενός. Το αποτέλεσμα της αλλαγής αυτής, δεν είναι ακόμα εμφανή. Το μόνο σίγουρο είναι πως η Google είναι "ανεπτυγμένης νοημοσύνης" μετά την αλλαγή αυτή,  και αντιλαμβάνεται την ζήτηση, αξία, εμπειρία χρήστη κλπ, και όχι μονομερώς τις λέξεις κλειδιά σε κάθε αναζήτηση.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες ενημερώσεις του αλγορίθμου της Google;

 

  • PENGUIN UPDATE. Backlink Update. Πολύ σημαντική ενημέρωση, γνωστή ως "Webspam Update" που απευθύνεται στα Spam Backlinks και στις επιτηδευμένες λέξεις-κλειδιά.
  • PANDA UPDATE. Ποιότητα Περιεχομένου. Σημαντική ενημέρωση για περιεχόμενο: καταπολέμηση κακής ποιότητας περιεχομένου & ιστοσελίδων με υψηλό page rank λόγω διαφημίσεων.
  • UPDATE "ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ". Ποιότητα Περιεχομένου. Γνωστό ως "Above the fold" update: Ιστοσελίδες "βαριές" λόγω διαφημίσεων στο επάνω μέρος εμποδίζονται στην υψηλή κατάταξη.
  • PIRATE/DMCA UPDATE. Ποιότητα Περιεχομένου. Γνωστό ως «DMCA Πέναλτι" Ιστοσελίδες  που παραβιάζουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας κατ' επανάληψη, τιμωρούνται.
  • ΑΚΡΙΒΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ. Ποιότητα Περιεχομένου. Η ενημέρωση EMD υποτιμούσε το page rank στα site με κακής ποιότητας "ακριβής αντιστοίχησης Domain ".

 

 

Βέβαια, όλες αυτές οι αναβαθμίσεις του αλγορίθμου της Google, έχουν αντίκρισμα. Δεν είναι λίγες οι ιστοσελίδες που έχουν τιμωρηθεί από την Google. Τα "πέναλτι" πέφτουν βροχή στους παραβάτες.

Οι λόγοι για να χάσει η ιστοσελίδα τις καλές της κατατάξεις, είναι πολλοί. Μπορεί να φταίει το μη ποιοτικό περιεχόμενο, η ύπαρξη τεχνικών προβλημάτων, τα μη ποιοτικά backlinks, η μη βελτιωμένη εμπειρία χρήστη, το ανορθόδοξο SEO κ.ά..

Η Google βελτιώνει διαρκώς τις υπηρεσίες της και σε άμεσο χρόνο θα γίνει η επανάσταση ενάντια στις Black Hat τεχνικές, τα ψεύτικα Backlinks, το ανορθόδοξο SEO και τους δήθεν webmasters!

 

Για μια επιτυχημένη παρουσία στις μηχανές αναζήτησης,

Ρωτήστε μας

Please publish modules in offcanvas position.