Τι είναι το SEO ιστοσελίδας;

Μπορούμε να δώσουμε έναν στατικό ορισμό για μια τόσο δυναμική υπηρεσία;

Βελτιώσεις και διαφοροποιήσεις γίνονται καθημερινά στο SEO και τις μηχανές αναζήτησης.

Η "στροφή" και ο αναπροσδιορισμός του SEO, είναι γεγονός.

Με το πέρασμα των χρόνων, οι ανάγκες του διαφοροποιούνται συνεχώς.

Παλαιότερα, γινόταν αποκλειστικά για τις μηχανών αναζήτησης. Σήμερα, γίνεται για την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη (UX - User Experience).

New SEO2 orismos5

Ποιος ήταν όμως ο ορισμός του SEO παλαιότερα και ποιος είναι σήμερα;

Παλαιότερα η νοοτροπία του SEO, όριζε:

"ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΚΥΛΙΝΔΡΟ. Το Search Engine Optimization (SEO) είναι μια στρατηγική προώθησης ιστοσελίδων. Στόχος της, είναι το site σας να εμφανίζεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης, σε λέξεις-κλειδιά ή φράσεις σχετικά με το αντικείμενο σας (SCOTT FISH - SEO chat, 2006)."

"Στόχος του SEO είναι να προσελκύσει πιθανούς χρήστες στο site σας, με περιεχόμενο που προορίζεται από τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιεί ο χρήστης στην αναζήτησή του. Μια μηχανή αναζήτησης είναι απλώς ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για να προσεγγίσετε το κοινό σας. Οι υψηλές βαθμολογίες (page rank) δεν είναι ο τελικός στόχος, αλλά το πρώτο βήμα (IMB - 2006)."

"Το Search Engine Optimization διασφαλίζει ότι οι ιστοσελίδες θα είναι προσβάσιμες από τις μηχανές αναζήτησης (SEARCH ENGINE WATCH - 2007)."

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω το SEO ήταν τα πάντα γύρω από αυτές και τις λέξεις-κλειδιά.

Στόχος ήταν η εμφάνιση της ιστοσελίδας στις πρώτες θέσεις της μηχανής αναζήτησης, σύμφωνα με τις λέξεις-κλειδιά. Πουθενά δεν αναφερόταν όμως η εμπειρία του χρήστη (UX) και η ικανοποίηση του από την εκάστοτε ιστοσελίδα.

Στροφή έχει γίνει σήμερα σε ολόκληρη την νοοτροπία του SEO:

"ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. Το Search Engine Optimization, είναι μια πολυδιάστατη δραστηριότητα που επιδιώκει τη δημιουργία οργανικής επισκεψιμότητας από τις μηχανές αναζήτησης στις ιστοσελίδες, μέσω ορθών τεχνικών και ιστοτόπων που ταιριάζουν με τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο (AJ Kohn, 2012)."

"SEO, είναι να γνωρίζεις μερικές από τις γενικές αρχές που βοηθούν ένα site να ταξινομηθεί καλά στις μηχανές αναζήτησης, χτίζοντας το καλύτερο ποιοτικά site που ικανοποιεί τις ανάγκες των αναγνωστών (και προσελκύει συνδέσεις από άλλους δικτυακούς τόπους). Υποθέτω ότι όταν χτίζετε μια ιστοσελίδα υψηλής ποιότητας, το SEO ενεργοποιείται από μόνο του (DARREN ROWSE - 2008)."

Εντυπωσιακή είναι η αλλαγή της προσέγγισης στο SEO. Η παλιά νοοτροπία παύει να ισχύει και μαζί της αλλάζουν και οι τεχνικές του SEO.

Το User Experience (UX) είναι αυτό που έχει πλέον σημασία και όλο το SEO κινείται γύρω από αυτό. Αντί λοιπόν για "τροφή" προς τις μηχανές αναζήτησης, δίνεται πλέον τροφή προς τον επισκέπτη.

Όροι όπως Responsive Design, ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας, ποιοτικό περιεχόμενο, τεχνική αρτιότητα, διάρκεια παραμονής στην ιστοσελίδα, page views και πολλά άλλα, ήρθαν για να αντικαταστήσουν τα "μηχανοκρατικά" λέξεις-κλειδιά, title tags, meta description, backlinks κλπ.

Σε μια σύγχρονη ιστοσελίδα: γίνεται ποιοτικό και ορθό SEO, είναι κατασκευασμένη με διεθνή ποιοτικά standards, ακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις στο Design, εμφανίζεται στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, προσφέρει βελτιωμένο UX, φιλοξενεί αξιόλογο περιεχόμενο που ικανοποιεί τους αναγνώστες, τους παρακινεί να σχολιάσουν και να το μοιραστούν, ανταποκρίνεται άψογα σε όλους τους Browsers, είναι Responsive και δεν αργεί να "φορτώσει".

Η νέα αυτή συνολική προσέγγιση των πραγμάτων, αλλάζει ριζικά τα μέχρι σήμερα δεδομένα στο SEO.

 

Για την κατασκευή μιας σύγχρονης και φιλικής για την Google ιστοσελίδας:

Επιλέξτε πακέτο

Please publish modules in offcanvas position.