Λέξεις κλειδιά σε H1

- Τι είναι καταρχάς τα H1;Λέξεις κλειδιά σε H1 

Τοποθετήστε λέξεις κλειδιά σε H1 tags στα κείμενα της ιστοσελίδας σας.  H1, σημαίνει Heading 1.

- Και τι είναι το Heading και τι το 1;

Heading είναι μια τεχνική όπου παρουσιάζουμε μικρές επικεφαλίδες μέσα στο κείμενο μας ώστε να είναι ευκολοδιάβαστο. Το 1 δηλώνει το μέγεθος της κάθε επικεφαλίδας. 1 είναι μεγάλο, 2 πιο μικρό, κοκ.

Ας δούμε ένα παράδειγμα:

Όταν διαβάζουμε μία εφημερίδα, έχουμε τον βασικό τίτλο όπου δείχνει τον τίτλο όλου του άρθρου, αλλά και μέσα στο άρθρο έχουμε επιπλέον τίτλους οι οποίοι "σπάνε" το όλο κείμενο σε μικρότερα.

Αυτό πρέπει να συμβαίνει πολύ περισσότερο σε ένα κείμενο το οποίο διαβάζεται στην οθόνη, από ότι σε ένα κείμενο το οποίο διαβάζεται σε χαρτί, για ευνόητους λόγους ;)

Ο βασικός τίτλος κάθε άρθρου είναι στην αρχή της σελίδας μας, όπου στο συγκεκριμένο άρθρο που διαβάζετε είναι πάνω πάνω και λέει: Λέξεις κλειδιά σε H1.

Θέλοντας να δημιουργήσουμε επιπλέον H1 δηλαδή μερικές επιπλέον επικεφαλίδες μέσα στο κείμενο, μπορούμε να κάνουμε αυτό που ακολουθεί στη συνέχεια:

 

Εδώ είναι μία επικεφαλίδα με H1 (Heading 1)

Εδώ είναι το κείμενο της επικεφαλίδας αυτής το οποίο περιγράφει πιο αναλυτικά και έχει περισσότερες πληροφορίες. Η επικεφαλίδα μας οφείλει μέσα σε λίγες λέξεις να κατατοπίζει και να προσανατολίζει τον αναγνώστη μας. Τα κείμενα στις οθόνες δεν διαβάζονται, αλλά "σκανάρονται". Περνάει δηλαδή το μάτι του επισκέπτη πάνω από όλη την οθόνη και εστιάζει μόνο εκεί που τον ενδιαφέρει.

 

Εδώ είναι μία επικεφαλίδα με H2 (Heading 2)

Βλέπουμε ότι το μέγεθος είναι μικρότερο αλλά δεν παύει η επικεφαλίδα μας H2 να περιγράφει συνοπτικά ακριβώς αυτές εδώ τις προτάσεις. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή να μην γράφουμε μεγάλες επικεφαλίδες και πάνω από όλα τα υπάρχει καθολική ροή σε όλο το κείμενο. Στόχος μας είναι πρώτα η καθοδήγηση του επισκέπτη.

Κύριος στόχος μας είναι η αξιοποίηση όλων των εργαλείων έτσι ώστε τα κείμενα μας, οι εικόνες μας και όλα τα περιεχόμενα της ιστοσελίδας μας να είναι φιλικά προς τον επισκέπτη.

Εν κατακλείδι, αν καταφέρετε και μέσα σε αυτά τα H1 τοποθετήσετε τις λέξεις κλειδιά που σας ενδιαφέρουν, τότε θα έχετε πολύ καλά αποτελέσματα στο SEO και φυσικά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Please publish modules in offcanvas position.