Blog

6 Μύθοι για το SEO

Θα σκέφτεστε πως μετά από τόσες δεκαετίες ύπαρξής του, το SEO θα αγγίζει πλέον την τελειότητα. Κι όμως δεν είναι έτσι.

Το SEO είναι ένας συνεχώς εξελισσόμενος τομέας.

 

Σήμερα, πολλοί είναι οι δήθεν επαγγελματίες που χρησιμοποιούν μύθους γύρω από το SEO χρόνια τώρα και καταφέρνουν να προσελκύουν συνεχώς εκείνους που ξοδεύουν χρήμα και προσπάθεια για ...τα παραμύθια αυτά, ελπίζοντας ότι θα τους δώσει μια καλύτερη θέση και πιο ανταγωνιστική στις ταξινομήσεις των αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης. Φαίνεται λοιπόν πως οι "επαγγελματίες" εκείνοι ή οι εταιρείες που υπερχρεώνουν την υπηρεσία SEO, ξεγελούν τον πελάτη με δόλια μέσα και όταν έρθει η στιγμή της αποκάλυψης, χάνονται ξαφνικά και η ιστοσελίδα τους εξαφανίζεται κυριολεκτικά από τις ταξινομήσεις της Google.

Αξιόπιστες υπηρεσίες SEO και εταιρείες μετρημένες στα δάχτυλα, προσπαθούν ενεργά να καταπολεμήσουν αυτά τα SEO παραμύθια και να εκπαιδεύσουν τους ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων προτρέποντας τους να κάνουν SEO με τον σωστό τρόπο.

Ποιοι είναι όμως εκείνοι οι 6 Μύθοι για το SEO και ποια είναι η Αλήθεια;

Ας δούμε περιληπτικά μερικούς από τους πιο διαδεδομένους μύθους για το SEO:

Μύθος No1: Το SEO γίνεται μόνο για μια φορά

Ένας από τους πιο ενοχλητικούς μύθους για το SEO, είναι αυτός που λέει ότι οι προσπάθειες βελτιστοποίησης γίνονται μόνο μία φορά και σταματούν όταν μια ιστοσελίδα έχει ήδη φτάσει στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τέλος σε καμία εργασία που γίνεται για το SEO. Δεν μπορείτε απλά να ορίζετε τους στόχους σας για το SEO και να σταματάτε μόλις τους πετύχετε, επειδή πολύ απλά οι ανταγωνιστές σας θα συνεχίζουν να προσπαθούν ενεργά να ξεπεράσουν την κατάταξή σας καθημερινά. Για να διατηρήσετε λοιπόν ή και να βελτιώσετε τη θέση σας στις ταξινομήσεις των αποτελεσμάτων στις αναζητήσεις της Google (SERPs), θα πρέπει να κάνετε τις SEO προσπάθειές σας καθημερινή σας συνήθεια.

Μύθος No2: Όλα τα εισερχόμενα links είναι καλά

Ένας άλλος μύθος του SEO που εξακολουθεί να ξεγελάει ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, είναι αυτός που λέει ότι οποιοσδήποτε σύνδεσμος από οποιοδήποτε site προς την ιστοσελίδα τους, κάνει καλό για το SEO.

Σαφώς και υπάρχουν καλές και υψηλής ποιότητας εισερχόμενα links-συνδέσεις, αλλά υπάρχουν επιστροφής που μπορεί να βλάψουν την ιστοσελίδα σας. Ένα παράδειγμα ενός εισερχόμενου link υψηλής ποιότητας, είναι εκείνο που προέρχεται από ένα αξιόπιστο site. Τα links από άλλες διαδικτυακές τοποθεσίες με αμφίβολη φήμη είναι κακές και προκαλούν αντίθετα αποτελέσματα. 

Να ξέρετε πως ο αλγόριθμος της Google είναι ικανός να προσδιορίσει από πού είναι ποιος και θα σας ανταμείψει όταν το εισερχόμενο link είναι αξιόλογο και θα σας τιμωρήσει εάν είναι κακό.

Μύθος No3: Ένα Blog δεν είναι απαραίτητο

Όλες οι ιστοσελίδες αντιπροσωπεύουν συγκεκριμένο κλάδο στο διαδίκτυο και όλες θα πρέπει να έχουν πάντα νεότερα με νέες εξελίξεις και καινοτομίες που πρέπει να γνωρίζει το κοινό τους. Ένα blog είναι το ιδανικό εργαλείο marketing για το σκοπό αυτό. Παρέχοντας σημαντικές ενημερώσεις, αναλύσεις και σχόλια σχετικά με τις εξελίξεις του κλάδου σας μέσω του blog σας, θα είστε πλέον ο ειδικός-εμπειρογνώμονας και θα ξεχωρίσετε ανάμεσα σε πολλούς άλλους και ανταγωνιστές.

 

Διαβάστε επίσης: Χρησιμοποιείτε σωστά το blog της Online σας Επιχείρησης;

Μύθος No4: Ένα παλαιότερο domain name είναι καλύτερο για το SEO

Άλλος ένας μύθος, που δεν ισχύει πάντα για όλες τις ιστοσελίδας. Υπάρχουν πολλές νεότερες ιστοσελίδες που με περιεχόμενο υψηλής ποιότητας καταφέρνουν να κατατάσσονται σε πολύ καλύτερες θέσεις στις αναζητήσεις της Google από πολλές παλαιότερες ιστοσελίδες. Αυτό λοιπόν μας αποδεικνύει πως μετράει κατά πολύ για την Google ένα "φρέσκο" και αξιόλογο περιεχόμενο σε μια ιστοσελίδα.

Διαβάστε επίσης: Γνωρίζετε τον τρόπο για ακόμη πιο ελκυστικό περιεχόμενο;

Μύθος No5: Δε χρειάζεται η ιστοσελίδα σας να είναι φιλική με τις κινητές συσκευές (mobile friendly)

Το γεγονός και μόνο ότι η Google επιβραβεύει ιστοσελίδες που ανταποκρίνονται σε κινητά και είναι Responsive, είναι αρκετό για να σας κάνει να θέλετε μια έκδοση της ιστοσελίδας σας φιλική προς τις κινητές συσκευές. Σίγουρα είναι υπέρ σας να υποστηρίζει το website σας Responsive Design, αφού οι ιστοσελίδες που είναι εύκολα προσβάσιμες σε smartphones έχουν υψηλότερες βαθμολογίες.

Μύθος No6: Τo SEO πέθανε

Όλοι οι παραπάνω μύθοι είναι γελοίοι, αλλά το βραβείο πηγαίνει σε όποιον ισχυρίζεται ότι ο SEO έχει πεθάνει.

Οι άνθρωποι λένε "το SEO πέθανε" ίσως γιατί τους συμφέρει να το ισχυρίζονται. Όσο όμως η οργανική αναζήτηση (μέσω των αποτελεσμάτων της Google) οδηγεί το περισσότερο από το μισό της συνολικής επισκεψιμότητας στις ιστοσελίδες μας, το SEO ...ζει!

Ακόμη και αν λένε ότι το ποιοτικό περιεχόμενο έχει ξεπεράσει το SEO σε αξία, θα πρέπει πάντα να εστιάζουμε στο ότι χωρίς ποιοτικό SEO να αναδεικνύει το ποιοτικό σας περιεχόμενο, δεν θα είχε καμία αξία το περιεχόμενό σας.

Συμπερασματικά, όταν και όπου ακούσετε τις παραπάνω εκφράσεις, καλό είναι να ζητήσετε και μία δεύτερη γνώμη. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ό, τι τους λένε οι δήθεν επαγγελματίες SEO, ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα άδικα. 

Στην BLB.gr, η άριστη Κατασκευή Ιστοσελίδας, ο Αξιόπιστος Server, μια καλή Φιλοξενία που αντιπροσωπεύει επάξια την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο, η Υποστήριξη και η Εκπαίδευση σε συνδυασμό με μια σωστή παρουσία στα Social Media, είναι η "συνταγή της επιτυχίας" μας!

Παρουσίαση SEO

Newsletter ενημέρωση:

Ποιο CMS χρησιμοποιείτε;